"We schieten onszelf te vaak in de voet": de slechte reeks van Essevee in ontluisterende statistiek, met drie punten van hoop richting een driepunter?

"We schieten onszelf te vaak in de voet": de slechte reeks van Essevee in ontluisterende statistiek, met drie punten van hoop richting een driepunter?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"0 op 24, dat is gewoon ongelooflijk slecht." Was getekend: Francky Dury, coach van Zulte Waregem na de nederlaag bij Charleroi. Niet voor het eerst liep het mis in de slotfase. Enkele ontluisterende cijfers, hoe moet het nu verder?

Na een 5 op 9 in de eerste drie speeldagen - telkens met goed voetbal overigens - leek er geen vuiltje aan de lucht bij Zulte Waregem en leek het een nieuw seizoen te gaan worden waar Essevee zou gaan strijden om een stekje in play-off 1.

Maar sinsdien gaat het van kwaad naar erger. Acht nederlagen op rij, zes van de acht keer ook minstens drie doelpunten geslikt. Met 30 tegendoelpunten houdt Zulte Waregem alle 'concurrentie' achter zich: Eupen slikte er al 24, Lokeren 22.

Extra opmerkelijk: waar Zulte Waregem vorig seizoen voornamelijk in het begin van de match doelpunten incasseerde (11 in het eerste kwartier, niemand deed vorig jaar 'beter'), zit het venijn nu steevast in de staart voor de club.

Het slikte zelfs al zeven doelpunten in de extra tijd van de wedstrijd. Daarbij goals tegen Kortrijk en Cercle Brugge, waar het nog alles op alles zette om de gelijkmaker te maken en zo op de omschakeling een extra goal slikte.

Maar tegen Waasland-Beveren (speeldag 1, 2-2), KAA Gent (speeldag 2, 1-1) en Charleroi (speeldag 11, 3-2) kostte het Essevee vijf punten. Met tien punten zou het team nu niet in de penarie zitten - als op speeldagen 1 en 2 gewonnen werd, zou het team zelfs vermoedelijk niet in verval geraakt zijn. 

Schieten te vaak in onze eigen voet

"We schieten ons te vaak in de eigen voet", verwees ook Francky Dury naar de nieuwe late tegendoelpunten in Charleroi. "We kunnen enkel naar onszelf kijken. Probeer nu nog maar eens op te staan, na zoveel nederlagen."

Enkel naar de eigen ploeg kijken? Natuurlijk vooral wel, maar er zijn toch ook een paar momentjes waar ook de arbitrage net tegenzat. Een goal van Harbaoui tegen Anderlecht werd afgekeurd, tegen Charleroi was er een penaltygeval op Bongonda bij een 0-0 stand, de lichte strafschop in Cercle Brugge en zo zijn er nog wel een paar zaken. Dury zweeg er lang over, maar ziet zijn team er voorlopig niet uitkomen.

Zijn er dan geen punten van hoop?

  1. De heenronde sluit het nog af met drie thuiswedstrijden de komende vier speeldagen. Met Moeskroen én Sporting Lokeren komen de rechtstreekse concurrenten op bezoek. "En er zijn nog teams met tien punten, die kunnen ook nog niet op twee oren slapen."
     
  2. Essevee blijft voorlopig ook achter de coach staan, wat voor wat rust moet zorgen - zoals drie jaar geleden, toen ze ook laatste stonden na een 6 op 30. Maar als je het winnen verleerd bent, dan moet de machine wel worden aangezwengeld. 
     
  3. Moeskroen (4 doelpunten) en Lokeren (9 doelpunten) zijn veruit de slechtst scorende teams van de competitie tot op heden. Dat moet Essevee moed geven in die rechtstreekse duels. Rest de vraag of deze drie punten ook eens tot een driepunter kunnen leiden.

Wie gaat volgens jou de laatste plaats bekleden op het einde van het seizoen?

40%
50%
10%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties