Mogi Bayat had een plan: Herman Van Holsbeeck zou voorzitter van de Pro League worden

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 95 reacties
Mogi Bayat had een plan: Herman Van Holsbeeck zou voorzitter van de Pro League worden
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Een nieuwe onthulling in de zaak 'Propere Handen' is bekend. Mogi Bayat was van plan om Herman Van Holsbeeck de voorzitter van de Pro League te maken, maar die verkoos om net als zijn copain supermakelaar te proberen worden.

Herman Van Holsbeeck moest na de overname vertrekken bij Anderlecht en kreeg een opvallende jobaanbieding van makelaar Mogi Bayat: voorzitter van de Pro League. Hij kon tekenen voor twee jaar en 500.000 euro.

De bedoeling van Bayat was duidelijk. Enerzijds wou hij zijn vriend uit de nood helpen, maar anderzijds en vooral probeerde hij het idee te verkopen bij andere topclubs om zijn eigen macht uit te breiden. Ironisch genoeg werd het uiteindelijk de nieuwe topman bij Anderlecht Marc Coucke.

Liever 'supermakelaar'

Van Holsbeeck zag het immers niet zitten en wou liever 'supermakelaar' worden zoals Bayat. Deze zomer heeft hij zelfs al zijn eerste transfer afgerond: de uitleenbeurt van Liverpool-speler Marko Grujic aan Hertha Berlijn, met een commissie van 200.000 euro. Die onthullingen komen van Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties