Dirar: "Met doelpunt raakte ik mijn frustratie kwijt"

Dirar: "Met doelpunt raakte ik mijn frustratie kwijt"
Foto: © SC

Nabil Dirar verraste zaterdag Anderlecht-doelman Silvio Proto met de vreemde curve in zijn vrije trap. “Ik heb op training wat zaken uitgeprobeerd tot ik iets vond waar veel effect op zat”, vertelt de Club-speler.

“Het is mijn uitviding”, verklaart Nabil Dirar tegenover HNB. “Cristiano Ronaldo en Juninho bijvoorbeeld hebben een andere techniek. Er zit niet veel kracht achter, maar als de bal in het kader is, wordt het gevaarlijk want de bal zwabbert onderweg.”

“Ik trap met de binnenkant van de rechtervoet, maar ik maak een beweging naar mijn linker”, vervolgt Dirar zijn uitleg. “Zo steek ik er effect op. Ik denk dat ik dit seizoen drie vrijschoppen heb gezet. Twee keer was het raak. Tegen Genk pakte de doelman hem.”

Zijn doelpunt in het Vanden Stockstadion vierde de middenvelder op een vurige manier, verwensingen inclusief. “Ik was erop gebrand alles te geven in die 45 minuten”, verduidelijkt Dirar. “Er zaten vrienden en familieleden van me in het stadion en ik wou hen iets tonen. Ik was verrast dat ik niet aan de match mocht beginnen. “

Vandaar dat ik ook even geen zin had in de opwarming. Ik was te ontgoocheld omdat ik op de bank zat. Met dat doelpunt raakte ik mijn frustratie toch kwijt”, aldus Nabil Dirar. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties