Wie haalde het team van de week?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije dagen stond er geen competitievoetbal op het programma in de Jupiler Pro League, maar er werden heel wat interlands gespeeld. Voetbalkrant.com stelde het team van de week samen op basis van de internationale wedstrijden.

In doel opteren we voor Hannes Thor Halldorsson. De IJslandse doelman – eerder dit seizoen nog aan het werk met KR Reykjavik tegen Standard – keepte een ijzersterke partij in de barragewedstrijd tegen Kroatië. Halldorsson pakte uit met goeie reddingen en hield zijn netten schoon. Als de IJslander morgen hetzelfde verricht in Zagreb, dan is het WK wel héél dichtbij.

Doelman Halldorson krijgt voor zich een vierkoppige verdediging. Van rechts naar links schopten deze jongens het tot het team van de week: Artem Fedetsky, Mats Hummels, Vassilis Torosidis en Ari Skulason (niet de Skulason van Zulte Waregem). Fedetsky hield Ribéry uit de wedstrijd, terwijl Perisic weinig kon klaarmaken tegen Skulason. Torosidis was goed voor een assist en Hummels scoorde voor Duitsland tegen Italië.

Het middenveld krijgt een Belgisch randje. Van rechts naar links opteren we op de middenstrook voor Andriy Yarmolenko, Axel Witsel, Shinji Kagawa en Eden Hazard. Yarmolenko etaleerde tegen Les Bleus andermaal zijn klasse. De winger van Dinamo Kiev was een gesel voor Evra en nam aan het einde van de partij zijn verantwoordelijkheid door een elfmeter om te zetten die voor de 2-0-eindstand zorgde.

Centraal opteren we dus voor het duo Witsel-Kagawa. Witsel speelde sterk en héél zuiver tegen Colombia. Aan de zijde van zijn voormalige Standard-maatjes Defour en Fellaini speelde hij een prima partij tegen de Zuid-Amerikanen. Kagawa stuwde Japan dan weer naar een knap gelijkspel tegen Nederland. De spelmaker van Manchester United was de grote man bij Japan, dat van een 2-0-achterstand terugkeerde tegen Oranje.

Ook Eden Hazard verdient zijn plek in het elftal. De Rode Duivel was ondanks de nederlaag tegen Colombia één van de uitblinkers in het team van bondscoach Marc Wilmots. De winger van Chelsea verkeert in bloedvorm en zorgde meer dan eens voor gevaar van op zijn linkerflank.

De voorhoede bestaat uit twee rasechte killers. Van Radamel Falcao wisten we al geruime tijd wat hij in zijn mars heeft. Hij is een nummer 9 van het zuiverste soort en in het Koning Boudewijnstadion demonstreerde de Colombiaanse doelpuntenmachine andermaal dat hij wel heel weinig nodig heeft om tot scoren te komen.

Dit seizoen stond er echter ook in Griekenland een goaltjesdief op. Konstantinos Mitroglou werd altijd al omschreven als één van de betere Griekse talenten, maar op zijn 25e lijkt hij écht klaar voor het grote werk. Na verscheidene hattricks dit seizoen was hij afgelopen vrijdag ook heel belangrijk voor Griekenland. Mitroglou scoorde twee treffers en een WK-ticket lijkt Griekenland zo niet meer te kunnen ontglippen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties