Reactie Westerlo kan er mee leven, Lierse absoluut niet: "Onterecht, voor derde week op rij"

Westerlo kan er mee leven, Lierse absoluut niet: "Onterecht, voor derde week op rij"
Foto: © Photonews

Een gelijkspel in een kontsgekke Kempense derby. In het geval van Westerlo konden ze er wel mee leven na de razende tweede helft van Lierse. Bij de thuisploeg zaten ze dan weer in zak en as.

Johan Walckiers in Lier

De Westelse jongens kwamen eerst op 0-2 en kwamen van 2-2 naar 2-3 in de tweede helft, maar toch was er weinig sprake van echte ontgoocheling. "Eigenlijk komen we nog goed weg", vond Nils Schouterden. "Als je ziet wat voor kansen zij bij elkaar gevoetbald hebben en in de laatste minuut hadden ze nog een grote kans op 4-3."

"Na die tweede helft mogen we content zijn", beaamde ook Koen Van Langendonck. "We hadden natuurlijk liever de drie punten meegepakt, maar de kloof met Lierse blijft hetzelfde. Nochtans hadden we tijdens de rust tegen elkaar gezegd dat ze gingen komen, maar dan scoren ze in de 48ste minuut. Dat is natuurlijk veel te vroeg. En ik heb toch redelijk wat werk gehad die tweede helft."

Uit vier kansen drie goals, dan moet je er elke week vier maken

Bij Lierse hoorden we dan weer een ander geluid. Na een te softe eerste helft kwamen de Pallieters als duivels uit de kleedkamer gestormd. "Wij hadden altijd moeten winnen", zei Arjen Swinkels luid en duidelijk. "Als we die makkelijke tegengoals hadden vermeden, had het hier heel anders afgelopen. Maar op basis van de tweede helft moeten wij altijd drie punten pakken. En dat is nu al drie weken op rij."

"Na tien minuten had het 3-2 kunnen staan", zuchtte Hernan Losada. "Maar we hadden het geluk weer niet mee. Maar als zij uit vier keer naar doel trappen drie keer kunnen scoren, moet je er elke week vier maken. Daar moeten we iets aan doen. Defensief moet het beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties