Zenit thuis tegen Belgische clubs: 12-1

Zenit thuis tegen Belgische clubs: 12-1
Foto: © Photonews

Zenit start vanavond met een serieus psychologisch voordeel aan de wedstrijd tegen AA Gent. Tegen Belgische clubs hebben ze immers een quasi perfect rapport in eigen huis. Enkel Rubenilson Dos Santos Kanu kon er één keer de weg naar de netten vinden.

Eigenlijk hebben de Belgische clubs al een rijk verleden tegen de Russische topploeg. In vijf confrontaties in eigen huis wist er wel nog geen enkele Belgische club er iets te rapen. In 1987 speelde Club Brugge een eerste keer in Sint-Petersburg en verloor er met 2-0. In de terugmatch in Jan Breydel werd dat wel rechtgezet met een droge 5-0.

Twintig jaar later zijn de machtsverhoudingen wel wat verschoven. Tijdens de Europa League van 2007 ging Standard met 3-0 kopje onder in Sint-Petersburg. Thuis, op Sclessin, werd het dan 1-1 dankzij een doelpunt van Onyewu.

Enkel Kanu scoorde in Zenit

Tijdens de groepsfase van de Europa League in 2010 werd Anderlecht eerst met 1-3 opzijgezet in het Astridpark en in Rusland werd het 3-1. Twee jaar later had Anderlecht nog steeds geen antwoord op het geweld van de Russen. In Zenit werden ze met 1-0 verslagen na een penalty, maar thuis kon Mbokani hen wel een 1-0-overwinning bezorgen.

In 2014 dan was het de beurt aan Standard om met 3-0 in de koffer naar huis te keren.

Als we die statistieken wat optellen, heeft Zenit thuis maar liefst twaalf keer gescoord in vijf confrontaties met Belgische clubs. Eén keer vond Rubenilson dos Santos Kanu de weg naar het doel in Zenit. 

Maar goed. Gent, statistieken zijn er om naar de vuilbak te verwijzen. En hopen dat dat vanavond gebeurt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties