Dit is ons team van de week

Dit is ons team van de week
Foto: © SC

Deze week zagen we Westerlo winnen in de Vurige Stede, een goed Club Brugge en Anderlecht en enkele flitsers bij Mechelen. Voldoende stof voor het team van de week dus.

Doel

Achterin tussen de palen waren er wel vijf keuzes. Riou pakte wat ballen, Bruzzese en Ovono lieten de score in een spektakelmatch op Jan Breydel op 1-0, Sels hield Dussenne van een hattrick, ... Toch kiezen we voor Koen Van Langendonck, die zich in de Vurige Stede ontpopte tot machtwinnaar voor Westerlo.

Verdediging

Achterin kiezen we voor de backs van KV Mechelen van weleer. Ivan Obradovic speelt dan wel bij Anderlecht momenteel, de manier waarop hij zijn linkerkant afging en zo voor gevaar en assists zorgde? Erg knap. Op rechts is er de rehabilitatie van Tim Matthys, die eindelijk nog eens een kans kreeg.

Centraal waren er met Poulain-Chanot en Kabasele-Dewaest sterke duo's actief. Ook Kosanovic, Mechele en Dussenne maakten kans, maar we kozen voor Chanot en Kabasele.

Middenveld

De regulator en leider van de speeldag was ene Steven Defour. Hij dartelde en gaf pasjes dat het een lieve lust was naar al wie het wilde hebben en stak tussendoor ook nog even De Ridder in de achterzak.

Ook Sofiane Hanni dartelde nog eens als vanouds. Zijn doelpunt? Exemplarisch. Club Brugge was dan weer blij dat Gedoz een uur kon flitsen, Stijn De Smet was met twee assists de man bij Kortrijk. 

Aanval

Voorin kiezen we tot slot voor twee goaltjesdieven die er dit weekend twee maakten. Benji De Ceulaer had een begenadigde dag zoals hij er af en toe eentje heeft. Dan staat hij altijd op de juiste plaats op het juiste moment, knap. En Okaka zit dankzij twee doelpunten die kracht, finesse en slimheid veronderstellen ondertussen al op zes roze deze competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties