Wie is die goaltjesdief waar Club Brugge naar lonkt? "Een ster in Polen, maar hij houdt ook van dure wagens en het nachtleven"

Aernout Van Lindt Timothy Collard
Aernout Van Lindt en Timothy Collard
| 7 reacties
Wie is die goaltjesdief waar Club Brugge naar lonkt? "Een ster in Polen, maar hij houdt ook van dure wagens en het nachtleven"
Foto: © photonews

Club Brugge zou zijn oog laten vallen hebben op ene Deniss Rakels. Buiten het feit dat hij een ietwat bizarre naam heeft, is er verder weinig geweten over de Letse aanvaller. Wij legden ons oor dan maar een te luisteren bij een kenner van het Poolse voetbal.

De 23-jarige Rakels speelt sinds het seizoen 2013-2014 bij Cracovia Krakow. Vorig seizoen bewees de Let zich reeds met 11 goals in 22 matchen, dit seizoen zit hij aan 15 in 20 wedstrijden. Een jongen die het doel weet staan, zoveel is duidelijk.

“Rakels is een erg getalenteerde speler. Hij kan op iedere positie achter een diepe spits uit de voeten en is zonder twijfel de beste speler bij Cracovia en een ster in de Poolse competitie”, zo zegt journalist Michal Hardek, die de Poolse competitie op de voet volgt, in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Het typische voorbeeld van een dribbelaar met een prima balbehandeling" - Michal Hardek

“Weet je… Hij is zo’n typisch voorbeeld van een dribbelaar met een prima balbehandeling. Hij is niet al te groot (1m79) en komt het best tot zijn recht in ploeg die wil voetballen. Hij kende een erg sterk 2015 en heeft een groot aandeel in het succes van Cracovia, dat momenteel derde op de ranglijst staat.”

Maar toch heeft Rakels ook een mindere kant. De voorbije jaren werd meermaals duidelijk dat hij maar wat graag de bloemetjes buitenzet. “Hij werd geregeld gesignaleerd in het nachtleven en toonde zich niet altijd een even plichtbewuste prof”, aldus Hardek.

"Rakels was niet altijd een even plichtbewuste prof"

Michal Hardek

“Rakels is een jongen die graag laat zien dat hij profvoetballer is”, vertelt Hardek ons als we vragen naar meer details. “Je weet wel, dat soort voetballers met tattoos, dure wagens en kledij van Dolce & Gabanna. Desalniettemin leeft hij nu meer als een prof. Sinds hij voor Cracovia speelt houdt hij zich vrij koest.”

Dan rest er ons nog één vraag… Is Rakels klaar om de stap naar België te zetten? “De Jupiler Pro League heeft meer aanzien dan onze competitie, dus dat is een vraag die ik me ook stel”, klinkt het ietwat aarzelend bij Hardek. “Maar… Hij doet het dit seizoen prima en Club Brugge zou een mooie kans zijn voor hem.”

“Hij heeft inderdaad tattoos en is iemand die het publiek graag vermaakt”, zegt Sebastian Czaplinski, een andere journalist die het Poolse voetbal op de voet volgt. “Maar die verhalen over de bloemetjes buitenzetten worden soms wat opgeklopt. Hij is op en top prof, daar kan je van op aan.”

Reading is concreet

Of Rakels effectief de overstap naar Club zal maken, is nog niet duidelijk. De Let kan ook op belangstelling van het Engelse Reading rekenen. Op dit moment zou die club zelfs concreter zijn dan blauw-zwart, waardoor het niet zeker is dat we Rakels ooit in België aan het werk zullen zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties