Topclub zkt. topcoach: deze 6 kleppers kunnen Manchester United weer op de rails krijgen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 25 reacties
Topclub zkt. topcoach: deze 6 kleppers kunnen Manchester United weer op de rails krijgen
Foto: © photonews

De toekomst van Louis van Gaal als coach van Manchester United hangt aan een zijden draadje. De clubleiding van de Engelse recordkampioen zou het stillaan gehad hebben met de Nederlander. Maar wie moet van Gaal - als het tot een ontslag komt - opvolgen?

Er werden de voorbije weken al heel wat verschillende coaches naar voor geschoven - de ene al wat realistischer dan de andere. Manchester United heeft nood aan een trainer met een duidelijke visie en een aanpak die aanslaat. En als het even kan, mag het ook een ronkende naam zijn. Wij schuiven enkele kanshebbers naar voor.

1 Jose Mourinho (vrij)

De Portugees zit sinds zijn laatste dienstverband bij Chelsea zonder club en zou zelf maar wat graag op Old Trafford aan de slag gaan. Één probleem: niet iedereen bij United is een grote fan van Mourinho. Zo verzette clublegende Bobby Charlton zich enkele jaren geleden al tegen de komst van The Special One.

2 Pep Guardiola (Bayern München - na seizoen vrij)

Een trainer die dezer dagen bij wel meer Europese topclubs op het verlanglijstje staat. Guardiola is na dit seizoen einde contract bij Bayern München en het is een publiek geheim dat hij graag in de Premier League aan de slag wil. Één vraag: wil hij wel naar The Mancunians?

3 Diego Simeone (Atlético Madrid)

Ook de Argentijn wordt tegenwoordig meermaals in verband gebracht met een overstap naar een andere topclub. Simeone verricht al enkele jaren aan een stuk prima werk bij Atlético Madrid, en dat is niemand ontgaan. Simeone wil graag bij Atlético blijven, maar de Engelse top lonkt...

4 Ryan Giggs (Manchester United)

Of kiest het bestuur gewoon voor een boegbeeld én een trouwe luitenant? Met Ryan Giggs heeft Manchester United alvast iemand in de rangen die op termijn absoluut kan slagen als hoofdtrainer. Al stelt iedereen zich de vraag of de Welshman nu al klaar is voor het grote werk.

5 Mauricio  Pochettino (Tottenham Hotspur)

Her en der werd ook de oefenmeester van Tottenham naar voor geschoven als potentiële opvolger van van Gaal. De Argentijn timmerde de voorbije jaren bij Southampton en Tottenham aan zijn weg naar de top. Pochettino staat voor technisch verzorgd en vrij aanvallend voetbal. Iets waar Manchester United toch wel naar op zoek is.

6 Roberto Martinez (Everton)

En wat dan te denken van Roberto Martinez? De Spaanse oefenmeester oogst al jaren lof in Engeland. Martinez deed het goed met West Bromwich Albion, beter met Everton. Misschien dat hij het best tot zijn recht komt bij een Engelse topclub?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties