Flames gaan onderuit in Zwitserland en zijn voorlopig groepsleider af

De Belgian Red Flames hebben een slechte zaak gedaan in Zwitserland, door met 2-1 te verliezen. De Zwitsers springen over de Belgen naar de leiding in de groep, de beslissing valt waarschijnlijk op de slotspeeldag in december in Leuven.

De Flames hadden vertrouwen getankt met de 6-1 overwinning tegen Roemenië en door het puntenverlies van Zwitserland tegen Kroatië stonden de Belgen plots ook twee punten boven de Zwitsers. Een overwinning kon de kloof op vijf punten brengen en zo de poorten naar het EK helemaal openbeuken.

Na vijf minuten kregen de Flames wel meteen een achterstand te verwerken. Malin Gut trapte een bal overhoeks voorbij Evrard en zo waren de Flames op achtervolgen aangewezen in Thun. Dat leidde tot wat kansjes, maar bij de pauze was het 1-0.

Twee afstandschoten doen Flames das om

Iets voorbij het uur leidde balverlies van Cayman op het middenveld uiteindelijk een schot uit de tweede lijn op, Lehmann zette de bal lekker in het hoekje. Twee afstandschoten van de thuisploeg, evenveel doelpunten.

De Flames gingen vervolgens alles op alles zetten en dat leverde snel de aansluitingstreffer op via Wullaert in de korte hoek, nadat Dhont een bal van de Zwitsers wist te intercepteren. Er werd nog gezocht naar een gelijkmaker, ook in de drie extra minuten, maar die viel niet meer. En zo springen de Zwitsers over de Flames naar de leiding in de groep. Begin december valt vermoedelijk in Leuven de beslissing.