Voormalige smaakmakers van Union missen mogelijk de kans om internationaal te schitteren

Voormalige smaakmakers van Union missen mogelijk de kans om internationaal te schitteren
Foto: Photonews

In januari zijn er twee grote tornooien, namelijk de Asian Cup en de Afrika Cup. Twee voormalige smaakmakers van Union moeten dit waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan.

Brighton vs Union

Zowel Kaoru Mitoma als Simon Adingra waren smaakmakers bij Union en komen nu uit in de Premier League. Dit voor Brighton Hove & Albion. Beide hebben de overstap naar de Premier League goed verteerd en zijn absolute smaakmakers bij hun club. 

Spijtig genoeg zullen ze internationaal niet kunnen schitteren. Dit omwille van blessures. Dit maakte hun trainer, Roberto De Zerbi, bekend. 

Kaoru Mitoma

De vinnige Japanner zal niet kunnen schitteren in de Asian Cup die doorgaat van 12 januari tem 10 februari. Mitoma staat namelijk geblesseerd aan de kant. 

Mitoma is 18-voudig Japans international en één van de sterkhouders bij het Aziatische land. In zijn periode bij Union kwam hij tot 29 wedstrijden waarin hij acht keer het net vond en viermaal een ploeggenoot kon bedienen. 

Simon Adingra

De Ivoriaanse smaakmaker kende een prima seizoen bij Union. Hij kwam tot 51 wedstrijden waarin hij 15 keer de bal tegen de touwen trapte en 15 keer een ploeggenoot kon laten scoren. Dit werd beloond met een selectie voor de Ivoriaanse nationale ploeg. 

Normaal zou hij deelnemen met Ivoorkust in de Afrika Cup, maar een hamstringblessure gooit roet in het eten. De 5-voudige international zal een aantal weken aan de kant staan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties