Eden Hazard wil nog wat kwijt na zijn afscheid van het profvoetbal: "Daar liep het mis"

Eden Hazard wil nog wat kwijt na zijn afscheid van het profvoetbal: "Daar liep het mis"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Eden Hazard stopte een tijdje geleden als profvoetballer. In een interview met L'Équipe praat hij openlijk over zijn afscheid van het voetbal en zijn tijd bij Real Madrid.

Hij legt uit waarom hij voor Real Madrid koos, maar ook waarom het op niets uitdraaide. "Als kind was ik een grote fan van Zidane, Bernabéu, het witte shirt... Real Madrid is een speciale club, maar achteraf denk ik dat ik er niet bij paste. Ik hield zelfs niet van de manier van spelen. Maar het was mijn droom en ik kon mijn carrière niet afsluiten zonder naar hier te komen."

Hazard werd in de media vaak afgebeeld als een levensgenieter. "Ik had net een van mijn beste seizoenen uit mijn carrière achter de rug bij Chelsea. Ik heb mezelf wat laten gaan tijdens mijn zomervakantie, na 7 jaar in Engeland. Drie weken barbecueën, rosé... dat helpt me om te resetten. Alleen liep het bij Real mis."

Toch ontkent de ex-Rode Duivel dat hij lui is, zoals ook hier en daar gezegd werd. "Ik heb het geen 16 jaar volgehouden zonder te trainen. Het klopt dat ik soms eens op training verscheen zonder veel zin om te trainen, dat kan ik niet wegsteken."

Hij kampte tijdens zijn carrière, en dan vooral bij Real Madrid, met veel blessureleed. Dat gooide roet in het eten en zorgde ervoor dat hij niet al te veel speeltijd kon verzamelen. "Het voetbal was geen job voor mij, het was een spel. Het was mijn favoriete speeltje. Maar na mijn enkeloperatie verloor ik mijn vertrouwen en dan ook mijn verlangen. Ik was niet depressief, maar ik had er ook geen zin meer in. Ik had geen energie en kracht meer."

Hij sluit af door te benadrukken dat een terugkeer helemaal geen optie is. "Hoe minder ik in de belangstelling sta, hoe beter. Ik ga het niet missen. Ik heb genoten van het profvoetbal, maar ik wil er niet naar terug. Dat weet ik honderd procent zeker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties