Eerste Nationale vrouwen: Moldavo maakt het nog wat spannender, Aalst lachende derde

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. En dat was in de midweek ook niet anders, met een pittig inhaalduel.

In een inhaalwedstrijd moest Westerlo op bezoek bij Moldavo, een verplaatsing die in het verleden ook al lastig bleek te zijn. De Kemphanen konden met een overwinning wel opnieuw aan de leiding komen in de stand, dus wilden ze er vol voor gaan.

De eerste helft ging vrij gelijk op, met kansjes aan beide kanten. Op slag van rusten was het kapitein Tessa Willekens die de thuisploeg verrassend op voorsprong wist te zetten. 1-0 was uiteraard ook meteen de ruststand.

Moldavo klopt Westerlo en maakt het héél spannend

In de tweede helft was het Fien Steyvers die na een dikke vijfentwintig minuten de 2-0 tegen de touwen wist te drukken. Daar kon Westerlo niet meer van herstellen, waardoor het bij een 2-0 einduitslag voor Moldavo bleef.

Eendracht Aalst is zonder te spelen de lachende derde. Zij blijven op kop in de rangschikking, met een puntje voorsprong op Westerlo. Moldavo staat derde op zes punten, met ook nog een speeldag minder gespeeld. Het kan dus nog héél spannend worden in de Eerste Nationale voor vrouwen.