Cayman scoort tegen Bristol - wat deden de andere Red Flames in het buitenland dit weekend?

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan opnieuw aan het loskomen. En dus komen ook steeds meer Belgen in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Ook op dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er al opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams. Een overzicht:

Spanje

Jassina Blom (82 minuten) speelde met Tenerife op bezoek bij topploeg Real Madrid. Het verloor met 2-1 en heeft zo amper 4 op 18 gepakt uit de laatste vijf wedstrijden. Ze staan nu negende in het klassement met 20 punten uit achttien wedstrijden.

Frankrijk

Belgenduel in de Ligue 1. In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus niet als keepster bij Dijon op bezoek bij het Le Havre van Silke Demeyere (90 minuten). Er werd uiteindelijk 3-3 gelijkgespeeld, waardoor beide ploegen een nuttig puntje wegschuiven onderin.

Nederland

Bekervoetbal in Nederland. Chloé Vande Velde (ingevallen na 69 minuten) speelde met ADO Den Haag tegen Feyenoord. Het werd een 1-1 gelijkspel, na strafschoppen gingen de Rotterdammers door. Belgenlegioen Fortuna Sittard speelde én won op bezoek bij PEC Zwolle: 1-2. Lemey, Teulings en Wullaert speelden de hele wedstrijd, Delacauw werd in de slotminuut gewisseld.

Italië

Sassuolo boekte een belangrijke overwinning tegen Sampdoria. Kassie Missipo en Davinia Philtjens begonnen beiden in de basis. Een doelpunt van Sabatino en eentje van Kullashi was voldoende voor de drie punten. Het team staat nu vierde in de Serie A en mag zo met 26 punten uit 18 wedstrijden knap naar play-off 1.

Davina Philtjens
© photonews

Duitsland

Jill Janssens stond in de basis voor Hoffenheim in de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Ze speelde 70 minuten mee en zag haar team met 1-2 winnen en zo de punten meepakken opnieuw naar Hoffenheim.

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson heeft de topper gespeeld in eigen huis tegen Celtic. De leider kwam niet verder dan 1-1 en heeft nu 57 op 63 in de stand, van Colson geen spoor in de selectie.

Engeland

In Engeland was het opnieuw tijd voor competitievoetbal. Amber Tysiak speelde met West Ham United op bezoek bij het Everton van Justine Vanhaevermaet. Beide speelsters speelden de hele wedstrijd bij hun teams, de thuisploeg won met 2-0.

Liverpool speelde met de na 72 minuten ingevallen Yana Daniëls op bezoek bij Brighton & Hove Albion en won met 0-1, Leicester City (Cayman 90 minuten) won met 5-2 van hekkensluiter Brisol City. Cayman scoorde de 3-2 in het begin van de tweede helft.