Jeugdtoernooi werd gespeeld ondanks de aanslagen en er waren enkel winnaars

Maarten Pottie
| 3 reacties
Jeugdtoernooi werd gespeeld ondanks de aanslagen en er waren enkel winnaars
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de aanslagen van 22 maart werden verschillende evenementen afgelast. Ook een groot jeugdtoernooi voor eliteclubs in het Brusselse kon niet doorgaan. KickOff Voetbalschool zocht en vond een alternatief.

KickOff vond een geschikte locatie bij Schelle Sport. De club was meteen bereid om hun faciliteiten open te stellen en samen met KickOff Voetbalschool het toernooi uit te werken. Binnen de 24 uur werd een volledig gratis jeugdtoernooi voor de U8 en U9 georganiseerd. Op deze manier moesten de jonge voetballertjes geen voetballoos weekend doorbrengen.

Plezier op de eerste plaats

Twaalf U8-ploegen en vier U9-teams tekenden present. Op het gratis paastoernooi primeerde spelplezier, er werden geen klassementen voorzien, finales gespeeld of trofeeën uitgereikt. Iedereen speelde tegen iedereen en er waren geen scheidsrechters. Bijna 500 mensen vonden de weg naar de terreinen van Schelle Sport, waaronder 200 jeugdspelertjes en trainers.

's Middags konden alle spelertjes genieten van spaghetti, 50 kilo saus werd door vrijwilligers gemaakt, en de ploeg van Sint-Truiden had voor iedereen appels meegenomen. Na afloop waren er lovende reacties van zowel de clubs als de supporters voor het toernooi dat op amper een dag voorbereid werd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4B)

Nieuwste reacties