Club Brugge heeft het weer vlaggen: het wordt ook vervolgd voor oerwoudgeluiden aan adres Mpoku

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 58 reacties
Club Brugge heeft het weer vlaggen: het wordt ook vervolgd voor oerwoudgeluiden aan adres Mpoku
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het parket van de KBVB roept Club Brugge nu ook op het matje voor de racistische geluiden aan het adres van Paul-José Mpoku. De speler van Standard kreeg die naar het hoofd geslingerd in de terugmatch van de halve finales van de Croky Cup van vorige week donderdag.

Scheidsrechter Bart Vertenten nam nota van de verbale incidenten, daardoor riskeerde Club opnieuw een straf. De West-Vlamingen moeten op vrijdag 26/2 om half drie hun opwachting maken bij de Geschillencommissie Hoger Beroep, die is in eerste aanleg namelijk bevoegd voor dergelijke spreekkoren. Het wordt overigens een drukke dag want ook Ricardo Sá Pinto, de coach van Standard, en Mpoku zelf moeten verschijnen.

Ook N'Ganga slachtoffer

Blauw-zwart moet aanstaande vrijdag ook al op het matje komen bij de Geschillencommissie Hoger Beroep voor eerdere oerwoudgeluiden gericht aan Francis N’Ganga, de linksback van Charleroi. Die incidenten vonden plaats op zondag 4 februari. De topper tussen de nummers één en twee in de Jupiler Pro League eindigde toen overigens op een spectaculaire 3-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties