Blauw-zwarte fans hopen nog op absoluut droomscenario, deze vier voorwaarden moeten daarvoor vervuld worden

Blauw-zwarte fans hopen nog op absoluut droomscenario, deze vier voorwaarden moeten daarvoor vervuld worden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De fans van Club Brugge hadden een duidelijke droom: kampioen worden thuis tegen Anderlecht op speeldag 7, zoals twee seizoenen geleden. Door het puntenverlies bij KRC Genk is dat scenario iets minder plausibel geworden, maar het kan wel nog steeds. Al zijn er strikte voorwaarden.

Dat Club Brugge kampioen zal worden? Daar lijkt niemand aan te twijfelen. Maar wanneer het gaat gebeuren? Daar is de jury nog niet over uit. De fans hoopten op speeldag 7 tegen Anderlecht, maar dat wordt moeilijk. Zeer moeilijk.

We bekeken even wat nodig is voor blauw-zwart om kampioen te worden aanstaande zondag. Belangrijk om weten: Gent, Genk en Standard zitten in een bevoorrechte positie in die zin dat ze na de reguliere competitie geen half puntje cadeau kregen en dus bij een gelijke stand boven blauw-zwart uitkomen. Anderlecht en Charleroi zijn bij een gelijke stand in het nadeel.

Voorwaarde 1: Club moet winnen

Het is uiteraard een evidentie dat Club Brugge zélf moet winnen van Anderlecht om de titel te kunnen pakken. In alle andere scenario's wordt het minstens een speeldag langer wachten. Maar zelfs als paars-wit de volle buit pakt, zijn ze er nog niet.

Voorwaarde 2: Anderlecht mag niet winnen van Charleroi

Als Anderlecht wint van Charleroi, dan komt het tot op vijf punten van Club Brugge. Zelfs als blauw-zwart dan thuis de maat neemt van paars-wit, kan het geen geruststellende voorsprong opbouwen 

Voorwaarde 3: Standard moet verliezen tegen Gent

Als Standard niet verliest tegen Gent, kan het altijd nog mathematisch minstens gelijk komen (en dus boven Club Brugge) na 10 speeldagen. De Rouches spelen op speeldag 7 pas ná Club Brugge hun volgende wedstrijd.

Voorwaarde 4: Gent moet verliezen tegen Charleroi

Gent zit in hetzelfde schuitje als Standard momenteel, maar speelt vrijdag al tegen Charleroi. Na een eventuele zege tegen Standard moeten ze wel verliezen van de Zebra's om blauw-zwart de kans te geven het zelf af te maken tegen Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties