Hoe Club Brugge het probleem op de flanken kan oplossen (maar dan moet gewoontedier Leko wel uit zijn comfortzone treden)

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 3 reacties
Hoe Club Brugge het probleem op de flanken kan oplossen (maar dan moet gewoontedier Leko wel uit zijn comfortzone treden)

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge kwam vorig weekend tot de pijnlijke realisatie dat de kern toch niet zo breed is als gedacht. Met het gros van de flankspelers in de lappenmand moet Leko zich misschien toch eens de vraag stellen: wat zijn de alternatieven?

Danjuma, Cools, Vlietinck en Diatta blijven sowieso out, Dennis mist ritme na een maand afwezigheid, Fadiga mankeert ervaring en het korte experiment met Rits op de linkerflank is hoe dan ook niet voor herhaling vatbaar. Trainer Leko wou zich er echter niet achter verschuilen na de 1-3 tegen Essevee.

"Je kan ook wedstrijden winnen zonder flankspelers. Het zou te gemakkelijk zijn om dat aan te halen als excuus. De realiteit is dat we als ploeg niet goed genoeg waren. Daar moeten we eerlijk en kritisch in zijn", verklaarde hij na afloop. Vooral die eerste zin bleef hangen: zonder flankspelers?

Leko is immers een gewoontedier. Zelfs met de propvolle agenda van Club wil hij niet weten van roteren (het gebeurde één keer tegen Deinze en Club lag meteen uit de beker), maar ook de 3-5-2-formatie is een zekerheid. Is het in de huidige omstandigheden niet eens interessant om daarin te switchen?

Nieuwe formatie

"Een andere formatie? Dat is altijd een optie en ik sta ervoor open", gaf Leko toch aan. "Vrijdag speelden we na alle wissels ook al zonder echte flankspelers. Maar het is niet zo vanzelfsprekend om je filosofie en hele tactiek met een vingerknip om te gooien."

"Van één ding ben ik rotsvast overtuigd: de beste spelers moeten op het veld staan en het is de taak van de staf om daar een gepast systeem voor te vinden", aldus de Brugse coach.

Met het oog op het CL-duel in Dortmund zou de voor de hand liggende keuze Dennis op links en Mata op rechts zijn. Of wijzen zijn woorden van vrijdag toch op een drastische vernieuwing?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties