Chelsea grijpt de macht terug

Chelsea heeft de leiding in de Premier League heroverd na puntenverlies voor Manchester United. Chelsea won op eigen veld de topper tegen Liverpool. Onderaan pakte Portsmouth zijn eerste punten.

Chelsea heeft met 2-0 gewonnen van Liverpool FC. Opmerkelijk was de uitzinnige vreugde bij de immer rustige Carlo Ancelotti. Het duidt op het belang van het duel tussen Chelsea en Liverpool. In een gesloten partij wist Chelsea na rust toch twee keer de weg naar doel te vinden. Op het uur schotelde Didier Drogba aan Nicolas Anelka de 1-0 voor en in blessuretijd schoof hij Florent Malouda een binnentikker voor de voeten.

Manchester United kwam op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen Sunderland. De Red Devils leken te gaan verliezen, tot de 94ste minuut. Anton Ferdinand (Sunderland), broer van Rio Ferdinand (Man Utd) zorgde met een owngoal in blessuretijd voor de gelijkmaker voor United. Op een paar weken tijd zijn dat al drie punten die Sir Alex Ferguson en de zijnen diep in blessuretijd winnen. Toch moet hij de leiding afstaan aan Chelsea. De Black Cats bewijzen dat ze hun zevende plaats in de stand waard zijn.

Tottenham verloor ook opnieuw punten, 2-2 bij Bolton, maar staat wel mooi derde. Arsenal haalde uit tegen Blackburn en klimt naar de vierde stek. De Gunners wonnen met 6-2 nadat ze twee keer een achterstand ophaalden. De zes goals werden door zes verschillende spelers gescoord, Thomas Vermaelen nam de eerste voor zijn rekening. Manchester City en Aston Villa spelen vandaag (maandag) een belangrijk duel.

Rode lantaarn Portsmouth pakte zijn eerste punten en het won zelfs meteen. Anthony Vanden Borre mocht pas laat invallen en zag zijn team met 0-1 zegevieren bij Wolves. Everton won zijn laatste vijf wedstrijden (in alle competities) maar moest nu vrede nemen met een gelijkspel tegen Stoke. Marouane Fellaini speelde de hele wedstrijd en liep in de 85ste minuut tegen een gele kaart aan.