Australië neemt met zege afscheid van WK

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Australië neemt met een overwinning afscheid van het WK. Het versloeg Servië met 2-1. Maar ook voor de Serviërs eindigt het WK na deze nederlaag.

Servië trok meteen het initiatief naar zich toe, terwijl de Australiërs zich af en toe konden roeren op de counter. Na twaalf minuten spelen waren de Serviërs een eerste keer gevaarlijk, Krasic ontglipte de buitenspelval en kwam oog in oog te staan met doelman Schwarzer. De speler van Servië schoot in het zijnet.

Amper vijf minuten later was Kuzmanovic gevaarlijk maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen. En ook Ivanovic had een goede kans maar hij zag zijn schot gekeerd worden door de Australische doelman. Australië kon door alleen maar een kopbal van Cahill tegenover stellen die naast ging.

De eerste kans van de tweede helft was opnieuw voor Servië. Zigic kreeg de bal maar trapte het leer over het doel. Maar ook Australië speelde goed mee en kwam aan kansen. Zo trapte Culina naast en vond Bresciano doelman Stojkovic op zijn weg. Naarmate de tweede helft vorderde, kwamen de Australiërs beter in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd werden ze beloond met een doelpunt. Cahill kopte de bal mooi voorbij de doelman binnen.

De ploeg van bondscoach Pim Verbeek was gelanceerd en de ingevallen Holman scoorde met een hard afstandsschot de 2-0. Maar de Serviërs gaven niet op. Tosic trapte op doel maar doelman Schwarzer kreeg de bal niet onder controle. Pantelic was goed gevolgd en tikte de 2-1 binnen. Pantelic tekende nog voor een tweede doelpunt maar dat werd terecht afgekeurd voor buitenspel.