Groep H: Arsenal speelt Braga helemaal zoek

Bram Coenen
| 2 reacties

Op de openingsspeeldag van Groep H heeft Arsenal vanavond Sporting Braga volledig zoek gespeeld. De Londenaars wonnen met liefst 6-0.

Arsenal begon meteen uitstekend in het eigen Emirates Stadium tegen Sporting Braga. Al na 9 minuten opende Cesc Fabregas de score op penalty. Nog voor rust verschafte Arsenal zich zekerheid omtrent de zege dankzij goals van Andrei Arshavin en Marouane Chamakh. Ook na de rust denderde de Arsenal-trein onverminderd voort, met nog 3 goals tot gevolg via opnieuw Fabregas en tweemaal Carlos Vela.

In de andere wedstrijd in Groep H wist Shakhtar Donetsk de winst thuis te houden. Het versloeg Anderlecht-killer Partizan Belgrado met 1-0 dankzij een doelpunt van Dario Srna.