Gent in extremis de boot in bij Levski Sofia

Bram Coenen
| 19 reacties

AA Gent is vanavond op bezoek bij Levski Sofia met 3-2 gaan verliezen. De Buffalo's leken lange tijd een punt te gaan wegkapen, maar gingen net voor tijd alsnog de boot in.

Levski Sofia, toch de koploper in de Bulgaarse competitie, slaagde er niet in Gent weg te drukken in de openingsfase. Het waren integendeel de Buffalo's die de score net voor het halfuur wisten te openen dankzij Randall Azofeifa. De Costa Ricaan haalde uit vanop zo'n 30 meter en liet doelman Petkov volledig kansloos.

Gent leek ook met die voorsprong te gaan rusten, maar moest in de 43e minuut alsnog de gelijkmaker slikken. Joaozinho haalde uit vanop afstand en Bojan Jorgacevic had geen verhaal tegen de pegel. Gent was echter niet van slag en kwam net na rust opnieuw op voorsprong via Marko Suler. Na een geharrewar voor doel kon de Sloveen de bal nog net in doel verwerken.

Hoewel Gent nooit echt onder zware druk kwam, moest het ook deze voorsprong weer prijs geven. Garra Dembélé besloot overhoeks en Jorgacevic reageerde te laat om de gelijkmaker te voorkomen. Nadien kreeg Levski nog wel een kans via opnieuw Dembélé, maar toch leek iedereen zich te verzoenen met een gelijkspel. Totdat 5 minuten voor tijd de Nederlander Serginho Greene Levski alsnog de zege bezorgde. Aan de eerste paal kon de ex-Feyenoorder een vrije trap voorbij Jorgacevic in doel koppen.

Gent was nooit de mindere van Levski Sofia, maar moet dus wel terug met lege handen naar de Arteveldestad. In de andere wedstrijd van Groep C ging Sporting Lissabon met 1-2 winnen bij Lille. Vukcevic en Helder brachten de Portugezen voor rust op 0-2. Na de inbreng van Eden Hazard in de 40e minuut kon Lille net na rust nog tegenprikken via Frau, maar verder kwam het niet meer.