Bayern wint topper op het veld van Hoffenheim

Bram Coenen
| 4 reacties

Bayern München is vanavond met 1-2 gaan winnen bij Hoffenheim. Daniel Van Buyten bezorgde Bayern net voor tijd de zege.

Bayern was de competitie bijzonder matig gestart met slechts vijf op twaalf. Hoffenheim daarentegen deed het beter, uit zijn eerste vier wedstrijden puurde het tien punten. En na amper een minuut spelen keek Bayern al tegen een 1-0 achterstand aan. Na geklungel van Daniel Van Buyten kon Vedad Ibisevic alleen op doelman Hans-Jörg Butt af. De spits aarzelde niet en zette de thuisploeg meteen op voorsprong.

Hoffenheim behield die voorsprong ook tot aan de rust, maar een kwartier na de koffie wist Bayern toch opnieuw gelijk te komen via Thomas Müller. Bayern maakte niet meteen aanspraak op meer, maar vlak voor tijd kaapte het toch nog de zege weg. Op aangeven van Ivica Olic, zette Van Buyten zijn fout recht en bezorgde Bayern alsnog een gouden driepunter.

Mainz blijft leider

Bayern rukt zo in de stand op naar een voorlopige zevende plaats met acht punten. FSV Mainz blijft overigens de verrassende koploper met nog steeds het maximum van de punten. Het klopte thuis Keulen met 2-0, dankzij twee doelpunten van Lewis Holtby.

In de andere wedstrijd van vanavond ging Werder Bremen met zware 4-1 cijfers onderuit bij Hannover 96. Een eigen goal van Clemenz Fritz, Didier Konan Ya, Christian Schulz en Mohammed Abdellaoue zorgden voor een 4-0 voorsprong voor de thuisploeg alvorens Torsten Frings met een penalty nog wat terug kon doen.