Zaak Terry vs Ferdinand vandaag voor de rechter

Pieter Vierstraete
| 19 reacties
Zaak Terry vs Ferdinand vandaag voor de rechter
Foto: © SC

John Terry (31) verschijnt vandaag voor de rechter waar hij zich mag verdedigen tegen een aanklacht van racisme vanwege Anton Ferdinand. Engeland ligt al geruime tijd in de ban van de zaak.

23 oktober vorig jaar slingerden Anton Ferdinand, broer van Rio, en John Terry beledigingen naar elkaars hoofd tijdens de match Queens Park Rangers-Chelsea. Daarbij zou Terry over de rooie gegaan zijn. De Engelse voetbalbond besloot meteen Terry zijn aanvoerdersband af te nemen, maanden voordat de rechtbank oordeel zou vellen. Fabio Capello nam dan ook stante pede ontslag na het verlies van zijn kapitein.

2500 pond

Ook Hodgson kreeg het warm onder de voeten toen hij voor het EK 2012 mocht uitleggen waarom hij John Terry selecteerde en niet de 33-jarige Rio Ferdinand. Als Terry schuldig bevonden wordt, moet hij een boete van 2500 pond betalen. Klinkt belachelijk maar de blaam als racist zou in de praktijk de echte straf zijn. Een uitspraak wordt over vijf dagen verwacht.

Update: Volgens diverse Engelse media heeft Terry zonet voor het eerst bekend wel degelijk Anton Ferdinand racistisch te hebben beledigd. Dit als antwoord op Anton die Terry wees op zijn buitenechtelijke capriolen met de vriendin van Wayne Bridge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties