Supporters Servië verdeeld

Koen Schaaphok
| 13 reacties
Supporters Servië verdeeld
Foto: © SC

De fans scharen zich solidair achter de Rode Duivels maar in Servië zitten ze met een probleem. Rode Ster Belgrado-fans moeten de (ex-)spelers van de rivaal Partizan Belgrado namelijk niet en omgekeerd. De aartsvijand uitfluiten is een sport geworden tijdens interlands.

Om dergelijke situaties tegen België te vermijden, zijn sterspelers Ivanovic (Chelsea) en Kolarov (Manchester City) alvast begonnen met lobbyen bij beide supporterskernen. Ze roepen op tot het sluiten van de rangen. Bondsvoorzitter Tomislav Karadzic hoopt alvast op een vredige sfeer tussen de groepen. “Ik verwacht zo’n 35.000 tot 40.000 fans. We hebben met het bestuur van Rode Ster en Partizan gepraat en hen gevraagd hun fans in toom te houden. Ik hoop dat ze de ploeg zullen steunen”, aldus Karadzic, die als ex-voorzitter van Partizan zelf regelmatig verwensingen naar zijn hoofd geslingerd krijgt.

Nooit meer

Bondscoach Sinisa Mihajlovic is echter niet van plan het allemaal te laten gebeuren en dreigt met harde taal: “Indien er ook maar iemand fluit, zal de nationale ploeg nooit meer in Belgrado spelen.” De haat tussen beide supporterskernen zit echter zo diep, dat het voorlopig koffiedik kijken is of het dreigement effect zal hebben.

De harde kern van Rode Ster Belgrado opent de aanval. “Die match tegen België interesseert ons niet. Zolang het bestuur van de bond door mensen uit de stal van Partizan wordt geleid, moeten ze niet op ons rekenen om Servië aan te moedigen. Alleen Rode Ster telt”, aldus Marko Vuckovic, leider van de Ultra Boys Belgrado.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws