Tweedeklasser wint van Tottenham in FA Cup

Christophe van den Boom
| 6 reacties

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Leeds United heeft Tottenham over de knie gelegd in de FA Cup. De Engelse tweedeklasser versloeg de Spurs met 2-1.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Luke Varney wist zich tussen de Tottenham-verdediging te wringen. Hij behield zijn kalmte oog in oog met doelman Brad Friedel en zette de 1-0 op het bord.

De Spurs-verdediging was kaas met gaten en Friedel moest de dubbele achterstand voorkomen net voor het einde van de eerste helft. Vijf minuten na de koffiepauze was het dan toch opnieuw raak. McCormack haastte zich naar de bal en knalde die tussen de palen. 2-0 voor Leeds United.

Een halfuur voor het einde wist Tottenham nog te temperen tot 2-1 via Clint Dempsey, maar verder kwamen ze niet meer. Straffer zelfs, Leeds bleef de gevaarlijkste ploeg. Een schot van opnieuw McCormack werd deze keer gered door het been van Friedel, waardoor hij erger kon voorkomen.