Verenigde Staten en Duitsland zorgen voor spektakel

Timothy Collard
| 64 reacties

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland is er niet in geslaagd om zijn vriendschappelijk duel te winnen van de Verenigde Staten. In tegenstelling tot de Rode Duivels, verloren de Duitsers met 4-3 in Amerika.

Duits bondscoach Joachim Löw stuurde noodgedwongen een onuitgegeven elftal het veld op. Zo waren alle internationals van Bayern München afwezig omdat ze de treble nog aan het vieren waren.

Er verscheen een veredeld b-elftal tussen de lijnen en dat bekochten de Duitsers na dertien minuten al met een tegendoelpunt. Jozy Altidore opende de score voor de Verenigde Staten. Vier minuten later stond het al 2-0 na een eigen doelpunt van doelman Marc-Andre ter Stegen. 2-0 was meteen ook de ruststand.

Na de rust vochten de Duitsers terug. Na enkele minuten spelen tekende Heiko Westermann voor de aansluitingstreffer. Op het uur ging Tottenham-aanvaller Clint Dempsey zich echter met de zaken bemoeien. De stevige spits zorgde er in vier minuten tijd voor dat het 4-1 stond.

De Duitsers leken aangeslagen, maar knokten zich opnieuw in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd maakte Max Kruse er 4-2 van en even later zorgde Julian Draxler zelfs voor de 4-3. De VS bibberde en beefde, maar gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Amerikaans bondscoach Jürgen Klinsmann verslaat zo zijn vaderland na een spektakelrijke wedstrijd. Eerder deze week wonnen onze Rode Duivels nog met 2-4 van de Verenigde Staten.