Hoelang duurt het Bulgaars sprookje nog?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Hoelang duurt het Bulgaars sprookje nog?
Foto: © SC

Straks speelt het bescheiden FK Ludogorets 1947 Razgrad in de achtste finales van de Europa League tegen Valencia. Blijft het sprookje van de Bulgaren duren? De statistieken van de club zijn alvast knap.

Door Aernout Van Lindt

In de Europa League gaat het dit jaar Ludogorets voor de wind. In de groepsfase werden ze groepswinnaar, door 16 op 18 te pakken. In een groep met Chornomorets en Dinamo Zagreb op zich kan je wel nog punten pakken, maar dat PSV twee keer de deur werd gewezen was al opvallender.

Tegen Basel in de voorrondes van de Champions League ging het verkeerd, maar de Bulgaren staan ondertussen wel terug aan de leiding in de Bulgaarse competitie. Zo haalt het mogelijk ook volgend jaar weer de (voorrondes van de) Champions League. En in de vorige ronde van de Europa League werd Lazio opzijgezet, toch geen klein bier.

Nederlandse talentjes

Opvallende figuren in de kern van Ludogorets: Jeroen Lumu, een 18-jarige Nederlandse aanvaller - ex-Willem II - en vooral Virgil Misidjan. Ook hij is gewezen speler van Willem II en lukte dit seizoen al 8 competitiedoelpunten.

Ook Europees scoorde hij al - onder andere tegen PSV. In Bulgarije komt hij volledig tot wasdom, benieuwd welk belang hij nog kan hebben bij de club uit Razgrad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties