De Blikvangers: Groep G - USA

De Blikvangers: Groep G - USA
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Team USA.

Door Aernout Van Lindt

Het is op zich opmerkelijk: van de 30-tal spelers die bij het elftal van de USA de laatste jaren regelmatig een selectie afdwongen, zijn het merendeel spelers die in het buitenland hun geld verdienen.

Landon Donovan is er alvast niet bij.  De topschutter aller tijden knokte zich terug in de ploeg via de Gold Cup, daarvoor viel hij soms buiten de selectie. Hij deed het goed en kwam zo terug in de selectie, maar het WK haalde hij uiteindelijk toch niet.

Jozy Altidore

Bij gebrek aan Donovan, wordt het nog maar de vraag wie voor de doelpunten zal gaan zorgen. Er is met Dempsey, Wondolowski en Altidore nog wel wat aanvallende weelde. Vooral die Altidore kennen we een beetje uit de Nederlandse competitie, waar hij jarenlang speelde bij AZ alvorens te verkassen naar Sunderland.

Michael Bradley

Ook belangrijk voor de nationale ploeg van de VS is Michael Bradley. Hij maakte afgelopen seizoen het mooie weer bij AS Roma en is ook bij de USA een belangrijk figuur op het middenveld.

Hij heeft alles om het te maken en is - ondanks een ogenschijnlijk lange carrière al bij onder andere Heerenveen en Chievo - nog steeds maar midden in de twintig. Bradley is ook een hele slimme middenvelder, waardoor hij cruciaal is voor Klinsmann in het team.

Jürgen Klinsmann

De Duitse trainer is zelf ook een van de sterren van het nationaal team. De man met het meeste ervaring op het allerhoogste niveau. Hij won het WK in 1990 en het EK in 1996 en heeft daarmee twee grote prijzen gepakt. Als trainer heeft hij ervaring bij Bayern München en Duitsland, altijd een meerwaarde.

Onder zijn leiding is de nationale elf veel steviger en uitgekookter gaan spelen, wat onder andere leidde tot een 4-3 overwinning in een oefenwedstrijd tegen Duitsland. 

Het valt nu af te wachten of hij de VS ook op het WK kan doen stunten. In 1994 gingen stemmen in de VS op die zeiden dat het land dankzij de organisatie van de mundial op voetbalgebied zou groeien en twintig jaar later de vruchten zou gaan plukken met een wereldtitel. Dan is het volgend jaar van moeten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties