Het jonge geweld: De nieuwe Belgische talenten van de eerste tien speeldagen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Het jonge geweld: De nieuwe Belgische talenten van de eerste tien speeldagen
Foto: © Photonews

Onze competitie is tien speeldagen jong. Net als elke nieuwe jaargang kregen we opnieuw een karrenvracht nieuwe buitenlanders te zien. Toch konden ook enkele minder bekende Belgen een doorbraak forceren. Een overzicht.

Met nieuwe jonge Belgische talenten bedoelen we niet jongens als Youri Thielemans. Die is dan wel jong, Belgisch en talentvol, maar kwam vorig seizoen al aan de oppervlakte bij Anderlecht.

Timothy Castagne

We beginnen met Timothy Castagne aan het begin van het alfabet. De vleugelverdediger van Racing Genk maakte al een goeie indruk in vier optredens en haalde zelfs ons team van de week.

Glenn Claes

Glenn Claes kon zich al wat meer tonen bij KV Mechelen dan de Genkse jongeling. Hij mocht al zeven keer in de basis starten bij de Maneblussers en lukte al twee goals op tien wedstrijden. Met zijn eerste goal toonde hij zich meteen. Hij scoorde meteen in de overwinning tegen Racing Genk op de openingsspeeldag.

Leander Dendoncker

Na al enkele jaren op de deur kloppen maakte de jonge middenvelder dit seizoen eindelijk zijn debuut in competitie bij Sporting Anderlecht. In de Beker en de Supercup kwam hij vorig jaar al in actie. Zijn trouwheid werd beloond. Vorig jaar trok Club Brugge immers aan zijn mouw.

Cyriel Dessers

Dessers bleef vorig seizoen nog steken in de wachtkamer van de Leuvense beloften, maar bij Sporting Lokeren kreeg hij onder Peter Maes wel kansen. De spits lijkt klaar voor nog meer minuten.

Tuur Dierckx

Deze vinnige aanvaller van Club Brugge zat vorig jaar al een pak wedstrijden op de bank, maar maakte maar 77 minuten vol bij blauwzwart. Dierckx koos eieren voor zijn geld en ging op huurbasis naar KV Kortrijk. Voorlopig blijft het nog bij invalbeurten, maar de snelle spits klopt op de deur.

Charni Ekangamene

Ekangamene vertrok op jonge leeftijd naar Manchester United, maar helemaal doorbreken kon hij niet. Hij kwam tot vier wedstrijden in de Engelse derde klasse in een uitleenbeurt aan Carlisle United. Bij Zulte Waregem kreeg hij al vijf basisplaatsen. Voor de interlandbreak pakte hij zijn eerste rood karton.

Tortol Lumanza

Lumanza begon bij een leeggelopen Standard aan het seizoen en maakte indruk. De centrale middenvelder moest intussen wijken voor spelers als Trebel, Mpoku en De Sart. Toch liet hij al voldoende zien om zeker te zijn dat hij nog minuten zal maken.

Nikola Storm

Heel Brugge loopt intussen storm (flauw, we weten het, nvdr.) voor deze blonde bliksemschicht. Wanneer hij op het veld komt voel je iets door het stadion gaan. Als hij nog wat meer regelmaat in zijn prestaties kan leggen, komt hij er zeker.

Sam Valcke

Aan de groenzwarte kant van Brugge komt ook een jonge spits boven water. Sam Valcke kwam over van derdeklasser Londerzeel en paste zich snel aan het niveau aan. Met Buyl maakte hij indruk in de Beker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties