Groep C: Slowakije blijft ongeslagen, ook Spanje en Oekraïne winnen

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Groep C: Slowakije blijft ongeslagen, ook Spanje en Oekraïne winnen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In groep C zette Oekraïne in de vooravond eenvoudig voetbaldwerg Luxemburg opzij. Slowakije won van Macedonië en Spanje haalde het van Wit-Rusland.

Spanje - Wit-Rusland 3 - 1 

Na de verrassende nederlaag in Bratislava was er enige twijfel gerezen over de selectie van Vicente Del Bosque. Maar Spanje deed vanavond wat er van hen verwacht werd, zelfs zonder iemand van De Grote Vijf (Alonso, Xavi, Fabregas, Iniesta en Silva) op het veld. Isco brak de ban voor de Spanjaarden met een prachtig schot in de haak. Kort daarna haalde Busquets uit met een knal van afstand en zette Spanje zo op rozen met zijn derde interlandtreffer. De derde driepunter van La Roja werd helemaal een feit toen Pedro tien minuten na rust uithaalde, na een mooie actie van Juanfran. 

Macedonië - Slowakije 0 - 2

Slowakije won elk van zijn drie wedstrijden tot nu toe, en liet zich vanavond ook niet kennen op bezoek bij Macedonië. Juraj Kucka, middenvelder bij Genoa, zette zijn ploeg na 25 minuten op voorsprong. Dertien minuten later verdubbelde Union Berlin-spits Adam Nemec de score, waardoor Slowakije ongeslagen aan de leiding blijft in groep C.

Luxemburg - Oekraïne 0 - 3

We kregen de grote Andriy Yarmolenko-show te zien in het Stade Josy Barthel. In minuut 33 trof de flankaanvaller van Dynamo Kiev een eerste keer raak. Na rust zoog hij opnieuw alle aandacht naar zich toe. Op drie minuten tijd liet hij zijn naam nog twee keer op het scorebord verschijnen. De Oekraïners blijven met 9 op 12 aardig op schema zitten voor een plek op Euro 2016.

Stand groep C

1. Slowakije 12
2. Oekraïne 9
3. Spanje 9
4. Macedonië 3
5. Wit-Rusland 1
6. Luxemburg 1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties