"Als de coach het me vraagt, zou ik zelfs linksback spelen"

"Als de coach het me vraagt, zou ik zelfs linksback spelen"
Foto: © SC

De Jupiler Pro League heeft er terug een groeibriljant bij. Sebastiaan Brebels is een middenvelder van Zulte Waregem, die door Francky Dury vorige week op rechtsachter werd uitgespeeld. "Polyvalentie kan me later nog goed van pas komen", is de youngster met een Gent- en Anderlechtverleden duidelijk.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Tot nu toe loopt het allemaal zeer goed. Ik heb de voorbije maanden al veel bijgeleerd”, aldus de nieuwbakken rechtsachter van Essevee. Een echte verrassing was het niet dat hij vorige week daar moest opdraven.

“De coach had me al eens uitgespeeld op rechtsback bij de beloften in de match op Lokeren om eens te testen, maar dat was echt de eerste keer dat ik op die positie stond. In de jeugd stond ik altijd op het middenveld.”

Werkpunten zijn er altijd

“Ach, als de coach me zou vragen om linksachter te staan, dan zou ik het ook doen. Het toont dat hij in me zou geloven. Natuurlijk speel ik liever op het middenveld en ben ik dat meer gewoon, maar bijleren op rechtsachter komt mij in de toekomt misschien van pas. Polyvalentie is altijd een troef.”

Zijn eerste match op zijn nieuwe positie was wat onwennig: “Op zich ben ik blij met mijn match, maar werkpunten zijn er altijd. Het kan zeker nog beter. Of ik zaterdag een nieuwe kans krijg? Dat zullen we zaterdag zien, Cissako traint al enkele dagen terug mee en is zo goed als helemaal fit.”

Werk aan het maken van profcontract

De 20-jarige youngster is sinds enkele maanden van de beloften naar de A-kern doorgesijpeld. Een profcontract heeft Brebels nog niet bij Essevee. “Maar we zijn er werk van aan het maken.”

“Het gaat de goede richting uit en het zou een contract zijn van twee jaar met een optie. Ik voel me hier dan ook echt goed en wil graag hier blijven. Daarom dat ik hier ook graag een contract zou tekenen, ik zie Essevee als een kans om door te breken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties