Reactie Johan Walem haalt flink uit naar zijn belofteninternationals en gaat dan ook stevig ingrijpen

Diederik Geypen Florian Holsbeek
Diederik Geypen en Florian Holsbeek
| 7 reacties
Johan Walem haalt flink uit naar zijn belofteninternationals en gaat dan ook stevig ingrijpen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De EK-kwalificatiecampagne van onze nationale beloften kende dinsdag een rampzalige afloop. Bondscoach Johan Walem was in zijn analyse streng richting zijn spelers en nam geen blad voor de mond.

Mits een 6 op 6 tegen Montenegro en Letland plaatsten de Jonge Duivels zich rechtstreeks voor het EK van volgend jaar. Uiteindelijk volgde een troosteloze 0 op 6. "Als je voor je land uitkomt, zijn de prestaties van de jongste twee duels onaanvaardbaar", reageerde Walem streng na de match. "Hier zijn geen excuses voor."

De mentaliteit van sommige spelers liet te wensen over

Vooral de manier waarop Jong België ten onder ging deed ook bij de gewezen Kortrijk-coach pijn. "Met alle respect voor Montenegro en Estland, maar tegen die landen moet je 6 op 6 pakken. De mentaliteit van sommig spelers liet te wensen over."

En dus gaat Walem ingrijpen. "Sommige jongens zullen er vanwege hun leeftijd niet meer bij zijn. Anderen komen erbij. Ik begin met een nieuwe groep, maar iedereen zal moeten beseffen dat het niet volstaat om erbij te horen. Mijn spelers moeten ervoor vechten om doelen te realiseren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties