Cocu zal zich maar beter haasten om jonge Belg kansen te geven of hij is weg

Cocu zal zich maar beter haasten om jonge Belg kansen te geven of hij is weg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorige week ging zijn goal in de Youth League tegen Bayern München de wereld rond. Maar Matthias Verreth is voor vele topteams allang geen geheim meer. De 18-jarige aanvaller van PSV staat op het punt van de absolute doorbraak.

En bij PSV gaan ze snel moeten zijn om hem zijn kans te geven, want in Engeland is Arsenal niet al te subtiel met zijn charme-offensief richting onze landgenoot. En AC Milan heeft ook al zijn intenties prijsgegeven. Aan Philippe Cocu om hem zo snel mogelijk in de eerste ploeg op te nemen, want voorlopig speelt hij nog zijn matchen in de Jupiler League, de Nederlandse tweede klasse.

Maar ook daar laat de van nature rechterwinger wekelijks zijn kunstjes zien. Al kan hij ook uitgespeeld worden als centrumaanvaller. Zijn naam viel voor het eerst tijdens het WK -17 van vorig jaar waar België derde werd en Verreth een vast lid van de basis was. Met Jong PSV werd hij vorig seizoen nog tweede in de Jupiler League.

Verreth verhuisde in 2007 al naar Eindhoven op 9-jarige leeftijd, maar daar komt hij dus in sneltempo boven water drijven. De vraag is wanneer hij het ook op het hoogste niveau mag waarmaken. En vooral... waar?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties