Na niet-selectie Radja komt er nieuw heftig moment aan in kamp van Rode Duivels: "Komende dagen zal er ook een heel grote spanning hangen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 22 reacties
Na niet-selectie Radja komt er nieuw heftig moment aan in kamp van Rode Duivels: "Komende dagen zal er ook een heel grote spanning hangen"
Foto: © photonews

Kiezen, is verliezen. Zeker als bondscoach van de nationale ploeg. Roberto Martínez nam de ophefmakende beslissing om Radja Nainggolan thuis te laten van het WK. Wat vindt ex-assistent van de Rode Duivels, Vital Borkelmans daar in feite van?

"Eerst en vooral heb ik met Radja ook veel contact gehad. Hij was ontgoocheld, maar hoe hij gereageerd heeft, vind ik gewoon perfect. Hij is zodanig clever dat hij de jongens een enorme steun geeft, hoewel hij zwaar ontgoocheld is. Wij hebben in 2014 hetzelfde meegemaakt met Timmy Simons. We moesten een keuze maken en als trainer moet je nu eenmaal beslissingen nemen. Soms zijn dat zware, soms zijn dat makkelijke beslissingen", aldus Brommerke.  

"Ik denk dat het voor Martínez ook een moeilijke beslissing was. Dat hij hem helemaal niet meeneemt en zelf niet opnam in de kern van 28? Dat is een heel zware klap voor Radja, dat is zeker. Maar de coach en zijn staf hebben hun mening en Radja moet zich daar bij neerleggen. Ik zou in zijn plaats ook heel zwaar ontgoocheld zijn, maar het is nu eenmaal zo en je kunt dat niet meer terugdraaien."

Heel grote spanning

Borkelmans vindt dat de focus nu moet verschuiven naar het sportieve: one team, one dream. "Ik vind dat de rust moet terugkeren. Er is nu maar één ding belangrijk: de nationale ploeg als geheel die goeie prestaties moet leveren op het WK in Rusland. Wat er allemaal is gebeurd, moet nu naar de achtergrond verdwijnen."

Al moeten er natuurlijk nóg knopen doorgehakt worden: "De komende dagen zal er ook een heel grote spanning rond het gebeuren van de Rode Duivels hangen. Omdat er nog jongens moeten thuisblijven. Dus ja, die zullen ook zwaar ontgoocheld zijn hé. Ik vind het heel jammer dat Radja, met zijn kwaliteiten, moet thuisblijven. Maar je moet de keuze van de trainer uiteindelijk wel respecteren."  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws