Dit is ons dreamteam van de kwartfinales op het WK vrouwenvoetbal

Redactie
| 0 reacties
Dit is ons dreamteam van de kwartfinales op het WK vrouwenvoetbal
Foto: © AVL

Het WK vrouwenvoetbal is bijna achter de rug. Dinsdagavond beginnen de halve finales, hoog tijd om terug te blikken op de kwartfinales. Met ons team van de speeldag.

Doel

In doel deden enkele keepsters het de voorbije speeldag prima. Hedvig Lindahl keept al een heel toernooi op niveau en haalde enigszins verrassend met haar land de halve finales. 

Verdediging

De Engelse defensie stond opnieuw als een huis en nu beginnen ze ook nog te scoren: Houghton was enorm belangrijk, ook het doelpunt van Bronze was meer dan van waarde. Kunnen ze ook tegen USA aan de druk weerstaan? Bij Zweden loste Sembrandt opnieuw heel wat problemen op.

Middenveld

Het is heel jammer dat we afscheid hebben moeten nemen van een goedspelend Frankrijk, met Amandine Henry als kapitein als het toonbeeld van het afgelopen toernooi. Dat Nederland er nog in zit? Daar mag het Groenen voor haar balbehandeling en Spitse met haar vrije trappen (2 assists) voor danken. Jill Scott scoorde, leidde en gaf aan voor haar Engeland.

Aanval

In de aanval drie speelsters die wisten te scoren: Rapinoe deed het opnieuw twee keer voor team USA, Miedema maakte een belangrijke voor Nederland en van Jakobsson kunnen we hetzelfde zeggen voor Zweden.

Meer nieuws

Meer nieuws