Chelsea pakt uit met monsterscore en houdt zich dan zelfs nog in, Trossard deelt dreun uit aan Arsenal

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chelsea heeft zich goed herpakt na de wedstrijd tegen Real Madrid. De Londenaren wonnen met 0-6 op het veld van Southampton en ze hebben zich dan nog ingehouden.

Na een halfuur stond het immers al 0-4 na goals van Alonso, Mount, Werner en Havertz. Al moet gezegd worden dat de verdediging van Southampton hen niet echt veel in de weg legde. Chelsea haalde daarna de voet van het gaspedaal, maar na de rust was het meteen weer raak. Werner scoorde zijn tweede van de middag en Mount deed net hetzelfde.

Chelsea vond het daarna welletjes en controleerde de partij. Ze verstevigen daarmee hun grip op de derde plaats en bijbehorend CL-ticket. Eerder op de dag verloren Arsenal en Manchester United al.

Arsenal-Brighton 1-2

Voor rust opende Leandro Trossard knap de score. De gelijkmaker van Martinelli werd afgekeurd en na rust deelde Mwepu de genadestoot uit. De assist voor zijn goal kwam trouwens van Caicedo, eerder dit seizoen nog aan het werk te zien bij Beerschot. De aansluitingstreffer van Odegaard leverde niks meer op voor Arsenal, dat zijn plek in de top vier kwijt is na de recente 0 op 6.

09/04/2022 13:30Everton - Manchester United1-0
09/04/2022 16:00Watford - Leeds United0-3
09/04/2022 16:00Southampton - Chelsea0-6
09/04/2022 16:00Arsenal - Brighton1-2
09/04/2022 18:30Aston Villa - Tottenham0-4