Ook ex-scheidsrechter neemt standpunt over arbitrale fout in Anderlecht-Genk: "Niet vergelijkbaar met fase in Club-KVM"

Ook ex-scheidsrechter neemt standpunt over arbitrale fout in Anderlecht-Genk: "Niet vergelijkbaar met fase in Club-KVM"
Foto: © photonews

Er gaat de komende dagen en weken nog veel te doen zijn over de penaltyfase in Anderlecht-Genk. De Limburgers zullen een klacht indienen en eisen de wedstrijd te herspelen. Volgens ex-scheidsrechter Tim Pots hebben ze daar ook grond voor.

Pots zag wat iedereen achteraf zag. "Verschaeren was aan de rechterkant nog eerder dan Sor in de zestien. Volgens het reglement gaat het dan om een overtreding door een verdediger (Verschaeren) én aanvaller (Sor). En dan moet de penalty hernomen worden", klinkt het bij HLN.

Er is een groot verschil met wat er tussen Club Brugge en KV Mechelen gebeurde toen de goal van Thiago werd geannuleerd. "Als het Referee Team tot een verkeerde beslissing is gekomen - de VAR die Verboomen verkeerd heeft ingelicht - gaat het hier wel degelijk om een dwaling."

"Niet vergelijkbaar met de fase in KV Mechelen - Club Brugge bijvoorbeeld, toen het om een interpretatie van buitenspel ging om de goal van Thiago af te keuren. Hier gaat het om een foutieve spelherneming en dan behoort herspelen zeker tot de mogelijkheden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties