Van kwaad naar erger voor Belgisch vrouwenvoetbal? Nog een team trekt zich terug uit de Super League

Van kwaad naar erger voor Belgisch vrouwenvoetbal? Nog een team trekt zich terug uit de Super League
Foto: © Louis Evrard

De Super League was er dit seizoen eentje met tien teams. Rest de vraag: hoe gaat dat er volgend seizoen uitzien? Steeds meer teams haken namelijk af, zo blijkt. En aan een kleiner wordende competitie heeft niemand wat.

Vorig seizoen stopte Eendracht Aalst uit de Super League, naar volgend seizoen toe gaf WS Woluwe al aan er de brui aan te zullen geven. En dus werd al gekeken naar KVC Westerlo om op z'n minst volgend jaar nog met tien te zijn.

Ondertussen is er alweer een extra ploeg dat er gaat mee ophouden, want volgens Eleven Belgium heeft KV Mechelen ook aangegeven niet door te willen gaan in de Super League. En dus krimpt de Super League sowieso in.

Tenzij er nog andere profclubs zijn die volgend jaar meteen zouden willen aansluiten in de Super League, maar die kans lijkt op dit moment weer wat kleiner. Onder meer Moldavo en Tienen zijn niet gekoppeld aan een profclub en ook bij Club Luik lijken er niet meteen ambities te zijn.

En dus stevenen we af op een Super League met maximaal negen teams. Dat is alweer een kleine dreun voor de professionalisering van de competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties