Vrouwenploeg KV Mechelen stapt uit Super League na beslissing van het hoofdbestuur: "We zijn zéér teleurgesteld"

Vrouwenploeg KV Mechelen stapt uit Super League na beslissing van het hoofdbestuur: "We zijn zéér teleurgesteld"
Foto: © photonews

De Super League was er dit seizoen eentje met tien teams. Rest de vraag: hoe gaat dat er volgend seizoen uitzien? Steeds meer teams haken namelijk af, zo blijkt. En aan een kleiner wordende competitie heeft niemand wat.

Vorig seizoen stopte Eendracht Aalst uit de Super League, onlangs gaf WS Woluwe aan dat het niet haalbaar was om door te gaan. Daarmee zijn alle niet-profclubs volgend jaar definitief uit de Super League verdwenen.

Maar ook bij de profclubs zelf gaat het dus niet al te denderend, want ook KV Mechelen heeft laten weten de stekker uit het verhaal in de Super League te gaan halen. De B-ploeg staat ondertussen op kop in tweede nationale B, maar beide teams kunnen volgend jaar niet samen in Eerste Nationale spelen. Hoe dat verder moet? Dat is nog een volgende vraag.

Negen of acht ploegen volgend jaar in de Super League?

Bij Mechelen zelf zijn ze enorm teleurgesteld. “We zijn enorm teleurgesteld. We waren klaar om ons licentiedossier in te dienen – alleen het financiële plaatje moest bekeken worden, en daar wrong het schoentje bij het hoofdbestuur", klinkt het bij Marie-Paule De Bell in Het Nieuwsblad.

"Welke gevolgen deze beslissing gaan hebben voor onze meisjes? Da’s nog onduidelijk", zit de voorzitster in zak en as. De Super League gaat zo volgend jaar verder met (maximaal) negen ploegen, als Westerlo vanuit eerste nationale wil stijgen. Anders gaan we mogelijk met acht ploegen verder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties