Belgian Red Flames moeten tegen wereldkampioen Spanje en deze twee landen aan de bak op weg naar EK 2025

Belgian Red Flames moeten tegen wereldkampioen Spanje en deze twee landen aan de bak op weg naar EK 2025
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wisten zich te handhaven in de A-League van de Nations League. En nu is ook de loting voor het EK 2025 achter de rug. Het werd een pittige loting, maar toch liggen er eigenlijk mogelijkheden.

Om 13 uur werd geloot voor het EK 2025, met de zestien ploegen uit de A-League in de Nations League natuurlijk om het meest naar uit te kijken vanuit het standpunt van de Red Flames. En het leverde wel wat op.

Uit pot 1 konden alleen maar toplanden komen en uiteindelijk werd misschien wel het beste land van allemaal gevonden. Nations League-winnaar én wereldkampioen Spanje kwam uit de trommel - toch nog van een ander niveau dan Frankrijk, Duitsland en Nederland op dit moment.

Maar de twee andere potten gaven iets meer hoop richting de toekomst. Onder meer Engeland werd vermeden uit pot 2, daar viel de keuze op Denemarken. En vanuit pot 4 is er met Tsjechië alvast een zeer haalbare tegenstander gevonden.

De top-2 uit elke groep plaatst zich rechtstreeks voor het EK 2025 in Zwitserland. Voor de nummers 3 en 4 volgen nog dubbele play-offs om er ook eventueel bij te zijn in de eindstrijd in Zwitserland. Minstens een derde plaats zou moeten lukken en dan is er via een reekshoofdenstatus een favorietenrol om het EK te gaan halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties