Bredene haalt opnieuw stevig uit en blijft flink aan de leiding, topschutster zorgt voor 52e doelpunt

Bredene haalt opnieuw stevig uit en blijft flink aan de leiding, topschutster zorgt voor 52e doelpunt
Foto: © photonews

Ook in de tweede nationale van het vrouwenvoetbal zijn we stilaan aan de fase van de waarheid toe. De speeldag van afgelopen weekend leverde opnieuw vuurwerk op, zoveel is duidelijk. En het ging ook dit weekend opnieuw hard.

Stilaan trekken we echt in de laatste rechte lijn, met een stevige titelstrijd tot gevolg. Kustploeg Bredene had na het puntenverlies tegen RWDM geen keuze meer. Het wilde in Sottegem niet meer averij oplopen om de titelstrijd nog spannder te maken.

Het zou uiteindelijk niet gaan gebeuren, want in Sottegem werd makkelijk met 0-4 gewonnen. Topschutter Machteld Vandenbroucke opende de score al in minuut 1, meteen haar 52e doelpunt van het seizoen.

Borsbeke wint met 4-3 van Mazenzele-Opwijk en houdt het zo spannend in 2A

Céline Vanheste, Julie Meseure en Louise Devoldere dikten de score nog aan tot 0-4. De kloof met eerste achtervolger Borsbeke blijft zo vijf punten. De Oost-Vlamingen maakten er een echte knaller van tegen Mazenzele-Opwijk: 4-3.

Margaux Van Ackere scoorde twee keer, ook Charlotte Van Ishoven is een speelster met ervaring in de Super League die een doelpunt wist te scoren. Herent verloor met het kleinste verschil op bezoek bij Wolvertem-Merchtem en staat nu op tien punten. Ook Famkes Merkem, Staden en de RWDM Girls wonnen dit weekend. Er zijn nog vijf speeldagen te gaan in 2e nationale A.

Het overzicht:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties