Niet één of twéé, maar drie stoppende ploegen in Super League? Er zijn ook ploegen die willen aansluiten

Niet één of twéé, maar drie stoppende ploegen in Super League? Er zijn ook ploegen die willen aansluiten
Foto: © photonews

De Super League was er dit seizoen eentje met tien teams. Rest de vraag: hoe gaat dat er volgend seizoen uitzien? Steeds meer teams haken namelijk af, zo blijkt. En aan een kleiner wordende competitie heeft niemand wat.

WS Woluwe gaf al aan volgend seizoen niet langer te zullen uitkomen in de Super League en ook KV Mechelen heeft ondertussen aangegeven ermee te moeten ophouden op het hoogste niveau omdat het hoofdbestuur niet wil tegemoet komen aan de (strenge) licentie-eisen.

En er is meer: in de wandelgangen loopt het gerucht dat ook Sporting Charleroi er zou willen mee ophouden. En dus krimpt de Super League sowieso in naar volgend seizoen toe. "Vrouwenvoetbal zou in de lift moeten zitten", aldus Hermien Vanbeveren bij Sporza Daily.

❌ | YR KV Mechelen trekt zich ook terug uit de #LSL. 😞 pic.twitter.com/ZUZgN7npZz

— Eleven Belgium (NL) (@ElevenBeNL) March 3, 2024

"De clubs moeten volgen. Die roep is er al langer. Maar dit lijkt een stap of twee stappen terug, een tijdje terug werd er ook met acht clubs gespeeld en dan moet je sowieso vier keer tegen elkaar spelen. Ook voor de speelsters is dat niet leuk."

Maar er is ook goed nieuws. Vorig seizoen stopte Eendracht Aalst uit de Super League, naar volgend seizoen lijken zij wél opnieuw te willen aansluiten. Een licentie-aanvraag werd alvast ingediend, het nieuwe bestuur zou achter de plannen staan. En ook KVC Westerlo toonde al de ambitie om (op termijn) naar de Super League te willen gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties