Belgian Red Flames weten wat hen te wachten staat en moeten meteen aan de bak met oog op EK 2025

Belgian Red Flames weten wat hen te wachten staat en moeten meteen aan de bak met oog op EK 2025
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wisten zich te handhaven in de A-League van de Nations League. En nu is ook de loting voor het EK 2025 achter de rug. Het werd een pittige loting, maar toch liggen er eigenlijk mogelijkheden. Ook het speelschema is ondertussen bekend.

Dinsdag werd geloot voor het EK 2025, met de zestien ploegen uit de A-League in de Nations League natuurlijk om het meest naar uit te kijken vanuit het standpunt van de Red Flames. En het leverde wel wat op.

De Flames werden uiteindelijk gekoppeld aan wereldkampioen Spanje, Denemarken en Tsjechië. Ondertussen is ook het speelschema bekendgemaakt van de Belgian Red Flames. En het moet gezegd: de start is pittig.

The first stage towards #WEURO2025. 🛣️ #FLAMETIME pic.twitter.com/cDdDLc8lOH

— Belgian Red Flames (@BelRedFlames) March 5, 2024

De Flames ontvangen op speeldag 1 meteen de wereldkampioen in Leuven op vrijdag 5 april, vier dagen later trekken ze naar Denemarken voor een al even belangrijk duel. Op 31 mei (uit) en 4 juni (thuis) volgt een dubbel duel tegen Tsjechië, de campagne komt op 12 (thuis tegen Denemarken) en 16 juli (in Spanje) tot een einde. 

De top-2 uit elke groep plaatst zich rechtstreeks voor het EK 2025 in Zwitserland. Voor de nummers 3 en 4 volgen nog dubbele play-offs om er ook eventueel bij te zijn in de eindstrijd in Zwitserland. Minstens een derde plaats zou moeten lukken en dan is er via een reekshoofdenstatus een favorietenrol om het EK te gaan halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties