Dit is de groep des doods op weg naar het EK 2025 in Zwitserland

Dit is de groep des doods op weg naar het EK 2025 in Zwitserland
Foto: © photonews

Het EK 2025 zal plaatsvinden in Zwitserland. De Belgian Red Flames kennen hun loting op weg naar dat EK, maar ook de andere landen weten waar ze aan toe zijn. En er is wel degelijk een echte groep des doods.

De ploegen die eerste werden in de vorige editie van de Nations League zaten in pot 1 bij de loting, de ploegen die tweede werden zaten in pot 2 en de ploegen die vanuit de barrages in de Nations League bleven in pot 3. De nieuwkomers zaten in pot 4.

De Belgian Red Flames zaten in pot 3 en kregen zoals al eerder geweten werd wereldkampioen Spanje en verder Denemarken en Tsjechië voor de kiezen. Een lastige loting, maar het had nog zwaarder gekund met onder meer Engeland in pot 2.

Frankrijk, Engeland en Zweden in groep des doods

In groep 1 werd Nederland gekoppeld aan Italië, Noorwegen en Finland. Ook pittig, maar zeker haalbaar voor de Oranje Leeuwinnen. Groep 4 is er dan weer eentje met Duitsland, Oostenrijk, IJsland en Polen, de groep des doods is groep 3.

Frankrijk is daarin gekoppeld aan Engeland, Zweden en Ierland. In elke pot is dat misschien wel een van de zwaarste landen bij elkaar. De top-2 van elke groep gaat rechtstreeks naar het EK in Zwitserland, de kwalificaties zijn van april tot juli 2024.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties