Poort naar Super League op een ferme kier: vrouwen Westerlo kloppen Aalst met ruime cijfers in topper

Poort naar Super League op een ferme kier: vrouwen Westerlo kloppen Aalst met ruime cijfers in topper
Foto: © Leo Stolck

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. Er was een absolute topper met de titel als inzet in de Kempen.

Stilaan wordt de strijd bikkelhard, want het aantal speeldagen is kleiner en kleiner aan het worden. Na dit weekend hebben Westerlo en Eendracht Aalst nog maar amper acht wedstrijden voor de boeg. En de spanning is er ook na dit weekend nog steeds. 

Hoewel? De strijd zou mogelijk wel eens gestreden kunnen zijn na de topper tussen beide topclubs. Westerlo haalde het in eigen huis met 3-0 van de Ajuinen en heeft nu vijf punten voorsprong in de stand in Eerste Nationale.

Westerlo wint makkelijk van Eendracht Aalst en doet stap richting titel

Met dank aan heel wat Super League-ervaring voor de Kemphanen. Hanne Merkelbach maakte er snel 1-0 van, dankzij Janne Huysmans en Chiara Wielockx stond de eindstand al bij de rust op het scorebord in Westerlo.

Zowel Westerlo als Eendracht Aalst hebben ondertussen de wens uitgedrukt om naar de Super League te stijgen en dienden een licentieaanvraag in. Voor Westerlo lijkt die Super League nu opnieuw een stapje dichterbij te zijn gekomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties