Belgian Red Flames U17 schrijven geschiedenis en mogen naar EK in Zweden

Belgian Red Flames U17 schrijven geschiedenis en mogen naar EK in Zweden
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U17 hebben flink wat geschiedenis geschreven deze week. Ze wisten zich te plaatsen voor het EK dat in mei in Zweden zal worden gehouden. Vooraf leek dat nochtans absoluut geen evidentie te gaan worden.

In de eerste ronde hadden de Flames U17 twee keer verloren in een groep met Engeland, Hongarije en Noord-Ierland. Daardoor kwamen ze pas in pot 3 terecht en was het nog maar de vraag of ze in de tweede ronde beter zouden loten.

Ze kwamen opnieuw Hongarije tegen en verder moesten ze ook tegen Oostenrijk en Kroatië aan de bak. Niet onhaalbaar, maar wel pittig - zeker gezien de eerste kwalificatieronde. Oostenrijk won in de eerste ronde onder meer met 3-0 van Duitsland, Hongarije nam dan weer de maat van de Flames in hun poule.

Louize Haentjens
© photonews

De eerste kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije leverde opnieuw een nederlaag op. Er werd met 1-2 verloren door de troepen van Lenie Onzia, die daardoor tegen Oostenrijk al tegen een muur stonden. Heremans, Haentjens en een owngoal zorgden daarbij voor een 3-2 overwinning.

Belgian Red Flames mogen naar het EK in Zweden

Op de laatste speeldag moest thuisland Kroatië voor de bijl om kans te maken op het EK in Zweden, half mei. De Kroaten hadden de Hongaren verrassend geklopt, waardoor iedereen na twee speeldagen drie punten had. 

België won met 1-0 dankzij een doelpunt in de slotminuut van alweer de 15-jarige verdedigster Louize Haentjens van OH Leuven. De Oostenrijkers wonnen met 3-0 van Hongarije, maar op basis van de onderlinge duels zijn het daardoor de Flames die ondanks een minder doelsaldo naar het EK mogen.

1. België 6
2. Oostenrijk 6
3. Kroatië 3
4. Hongarije 3 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties