Wat deden de Red Flames op zondag in de buitenlandse competities?

Wat deden de Red Flames op zondag in de buitenlandse competities?
Foto: © photonews

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa opnieuw aan het loskomen en stilaan in de fase van de waarheid aan het komen. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Ook op dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er namelijk opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams.

Een overzichtje:

Spanje

Jassina Blom speelde met Tenerife op bezoek bij Barcelona. De Belgische speelde de hele wedstrijd mee, maar kon niet tot scoren toekomen. Haar team ging bovendien zwaar de boot in bij de Spaanse topploeg: 7-0.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus eerder dit weekend al als keepster met Dijon. Het Le Havre van Silke Demeyere (niet in de selectie) speelde knap 3-3 gelijk tegen Montpellier, het nummer vier van de Ligue 1 momenteel.

Nederland

Geen bekervoetbal voor het ADO Den Haag van Chloé Vande Velde. Belgenlegioen Fortuna Sittard speelde op vrijdag al. Dat werd een grote show van Tessa Wullaert. 

Italië

Sassuolo eindigde vierde in de Serie A en begon op zaterdag al zijn avontuur in de Champions' Play-off van Italië.

Duitsland

Jill Janssens speelde met Hoffenheim al heel vroeg op het weekend. Het leverde een knappe overwinning op voor de jonge Red Flame.

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson trok als leider met 60 op 66 de play-offs in. Die begonnen zonder Colson in de selectie wel met een valse noot en een nederlaag op bezoek bij Celtic: 2-1. In de stand is Celtic tot op een puntje genaderd, net als Glasgow City.

Engeland

In Engeland had het Everton van Justine Vanhaevermaet vroeger op het weekend al gespeeld tegen Aston Villa. Liverpool speelde met Yana Daniëls (ingevallen in minuut 65) tegen het West Ham United van Amber Tysiak (90 minuten). De thuisploeg haalde het met 3-1.

Leicester City (Cayman 85 minuten) trok dan weer naar Tottenham Hotspur. Daar werd uiteindelijk met 1-0 verloren. Alles bij elkaar was de voetbalzondag dus niet al te succesvol door de band genomen voor de Belgian Red Flames.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties