Julie Biesmans en de Red Flames in docureportage: "Was even wennen, maar mooie beloning"

Aernout Van Lindtdoor Aernout Van Lindt
Datum
0 reacties
Julie Biesmans en de Red Flames in docureportage: "Was even wennen, maar mooie beloning"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames trekken deze zomer naar het EK in Nederland. Op weg naar dat EK werden mooie, menselijke verhalen geschreven. Van werk of studies combineren met voetbal, tot erg mooie resultaten laten zien.

De Flames hebben het de voorbije jaren goed gedaan en mogen deze zomer voor het eerst naar een groot toernooi. Daartoe komt de VRT met een mooi plan.

Niet alleen gaan ze de EK-matchen van de Flames live uitzenden, in aanloop komt er ook een tweedelige documentaire over de Flames. De ploeg werd gevolgd in de EK-kwalificatie, op de Cyprus Cup en nog veel andere plaatsen. Op 18 en 25 mei (omstreeks 21.15 uur) kan je daarvoor terecht op één.

Julie Biesmans wordt in de eerste aflevering gevolgd. Zo komt onder meer haar combinatie tussen studeren en voetbal aan bod. "Ik vind dat er mooi in beeld wordt gebracht dat we naast het voetbal nog andere dingen te doen en te combineren hebben. En er zaten ook enkele mooie wedstrijdbeelden, en dat alles in een mooi verhaal", liet ze optekenen in een reactie.

"De ploeg verdient dat er wat meer aandacht komt voor de Red Flames op zich. Het heeft lang geduurd én zeker dat de wedstrijden van het EK op televisie zullen komen is een belangrijke stap. Als je ziet vanwaar we komen en waar we nu staan? Dan is het een mooie beloning dat het nu gebeurd. Voortdurend aandacht en camera's in de buurt? Dat was even wennen, maar de crew was heel vriendelijk en dan raak je daar wel aan gewoon."

Reacties 0 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Ander voetbalnieuws