Imke Courtois reageert op de tweet van Marc Coucke dat alles 'fake news' was: "Ik denk dat er sowieso iets gebeurd moet zijn"
Diederik Geypendoor Diederik Geypen
Datum
7 reacties

Imke Courtois reageert op de tweet van Marc Coucke alles 'fake news' was

Imke Courtois reageert op de tweet van Marc Coucke dat alles 'fake news' was: "Ik denk dat er sowieso iets gebeurd moet zijn"
Foto: © photonews

Consternatie alom gisteren in het vrouwenvoetbal. De speelsters van Anderlecht kregen te horen dat de ploeg wordt opgedoekt. Toen het nieuws echter uitlekte, veranderde voorzitter Marc Coucke het geweer van schouder.

Meer zelfs, de flamboyante preses tweette dat het om 'fake news' ging. Imke Courtois, die veel speelsters van Anderlecht kent, kwam woensdagavond toelichting geven in De Afspraak op Canvas. Zij kreeg 's nachts een sms van een van de speelsters.

"De vrouwenploeg van Anderlecht bestaat niet meer volgend jaar", las ik. "Half wakker dacht ik dat het een grapje was. Gisteren sijpelde het nieuws echter steeds meer door. Het was emotioneel. De meisjes hebben gehuild."

"Ik denk dat er sowieso iets gebeurd moet zijn", aldus Courtois. "Want speelsters hadden ook al hun roze kaart moeten invullen om zich uit te schrijven. Dat is een teken dat er iets aan de hand was."

Foute inschatting

Coucke tweette meerdere keren om de gemoederen te bedaren. "Ik denk dat Marc Coucke niet juist heeft ingeschat wat de impact zou zijn van zijn beslissing. Vrouwenvoetbal is aan een opmars bezig, mede dankzij de Red Flames. Heel veel mensen zetten zich stilletjesaan achter vrouwenvoetbal. Ik denk niet dat hij verwacht had dat er zo'n reactie op zou komen van de mensen", besluit Courtois.Reacties 7 reacties

Heeft u zelf nieuws of wil u uw club in de belangstelling brengen? Contacteer ons via vrouwen@sport-planet.eu.

AddToAny
Nieuwsbrief
Dagelijkse nieuwsbrief ontvangen?
Wanneer wil je onze nieuwsbrief ontvangen? *

Ander voetbalnieuws